do, 06-08-2017, 11:39
Nieuwsbericht

Subsidies voor innovatieve bedrijven in grensregio tot en met 30 juni 2017


Sinds 2 mei kunnen innovatieve bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland opnieuw subsidies aanvragen voor een grensoverschrijdend project. Op 30 juni wordt de vierde en voorlopig laatste oproep van CrossRoads2 om 17.00 uur gesloten.

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het steunt innovatieprojecten van kmo’s en mkb-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland en wil zo de grensregio een boost geven. De focus ligt op technologieën die slimme en duurzame oplossingen stimuleren binnen sectoren als agrofood, chemie & materialen, hightechsystemen, life sciences & health, biobased economy en logistiek & maintenance.

 

interreg_vl-nl

Innovatieprojecten en haalbaarheidsstudies

De huidige subsidieoproep loopt af op 30 juni 2017. CrossRoads2 heeft een budget van € 2.981.689 voor innovatieprojecten en € 405.800 voor haalbaarheidsstudies. Een innovatieproject krijgt maximaal € 135.000 toegekend, met een steunpercentage van 45 procent. Haalbaarheidsstudies worden uitgevoerd door een externe expert en krijgen maximaal € 10.000 steun, met een steunpercentage van 50 procent. Na de sluiting van de call beoordeelt een onafhankelijke jury de aanvragen op kwaliteit, innovatie, economische impact en grensoverschrijdende meerwaarde. De resultaten volgen vier maanden later.

Inspiratie nodig?

Wil je een aanvraag indienen? Je staat er niet alleen voor! In elke provincie staan projectadviseurs klaar om je te begeleiden en indien nodig in contact te brengen met bedrijven aan de andere kant van de grens. Eerdere oproepen van CrossRoads2 leverden al mooie resultaten op. De goedgekeurde projecten dragen o.a. bij aan onderzoek naar elektromagnetische neurostimulatoren, intelligente en schone pompgemalen en een platform dat de blootstelling van patiënten aan straling kan bepalen.

Alle info op www.crossroads2.eu