Koopstromenonderzoek

Weten = kiezen in Zeeuwse winkelgebieden

Succesvolle winkelomgevingen zijn de motor voor bruisende steden en vitale kernen. Maar de wereld verandert. En dat slaat gaten in veel Zeeuwse winkelcentra. Het antwoord vraagt om echte keuzes op basis van nieuwe kennis en nieuwe coalities. Provincie Zeeland, Platform De Nieuwe Winkelstraat, Rabobank en Ik Onderneem! willen samen met u verkennen hoe de economische structuur van detailhandel in Zeeland er in de toekomst uit moet zien. Van visie naar strategie, naar borging in beleid en daadwerkelijk uitvoering in de praktijk.

Big data

Dat starten we door big-databronnen met slimme analyses om te zetten in nieuwe kennis en daarmee echte keuzes te maken. Waar ligt toekomst, waar ligt afschrijving, waar is afstemming noodzakelijk en hoe komen we tot een gezamenlijke aanpak?  Wij willen u in de werksessie in uw gemeente uitleg geven over wat het prestatieonderzoek inhoudt, wat de provincie doet en welk deel u zelf naar eigen behoefte kunt invullen samen met de stakeholders van de winkelgebieden. 
  
Er is volop ruimte voor vragen en wij zullen u uitdagen om alvast na te denken over een aantal thema’s die inzichtelijk gemaakt kunnen worden met het prestatieonderzoek. 

Informatieavonden

Graag nodigen wij u uit, als vertegenwoordiger van een ondernemersverenigingen, de gemeente of vastgoed uit voor de kick-off in uw regio. Om u te informeren wat dit Zeeuws Brede onderzoek inhoud houden we een 5 tal informatieavonden. 

  1. Walcheren: Vlissingen, Middelburg en Veere; 18 februari 2019 om 18.00 uur in het gemeentehuis van Vlissingen.
  2. Bevelanden: Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland; 19 februari 2019 om 18.00 uur in het stadskantoor van Goes.
  3. Zeeuws-Vlaanderen: Hulst, Terneuzen en Sluis; 30 januari 2019 om 18.00 uur in het gemeentehuis van Terneuzen.
  4. Schouwen-Duiveland: 12 februari 2019 om 18.00 uur in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland.
  5. Tholen: 13 maart 2019 om 18.00 uur in het gemeentehuis van Tholen. (gewijzigde datum)  

Programma

  • Uitleg prestatieonderzoek Zeeland.   - Wat is het? - Wat kunt u ermee? - Ervaringen elders in het land! 
  • Wat wordt er van u verwacht?
  • Tijdsplanning

Aanmelden

Meld hier aan voor een bijeenkomst in uw regio.